NyhederUddannelse

Red Barnet og Aarhus Kommune inviterer flygtningefamilier på sommerskole

Det har stor betydning for børn at holde ferie sammen med deres forældre. Derfor afholder Red Barnet og Aarhus Kommune med bidrag fra flere lokale frivilligorganisationer en uges sommer- skole for flygtningefamilier, som ellers ikke har mulighed for at holde ferie. Her er der plads til både pligter og pusterum.

I uge 30 tilbyder Aarhus Kommune i samarbejde med Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp og flere an- dre frivillige organisationer en uges sommerskole til flygtningefamilier med børn. Målgruppen er familier, hvor forældrene modtager selvforsørgelses- og hjemrejseydelse og derfor er forpligtede til at stå til rå- dighed for arbejdsmarkedet. Sommerskolens program er nemlig sat sammen, så det er muligt både at passe beskæftigelsesindsatsen og samtidig tilbringe tid sammen som familie og med andre børnefami- lier.

”Det betyder meget for både børn og voksne at få et pusterum fra en presset hverdag, hvor de kan danne nye relationer med andre familier i tilsvarende situation. Børnene får gode oplevelser med hjem i rygsækken, som de kan fortælle kammeraterne om, når de er tilbage i hverdagen. Derfor er vi meget glade for, at vi kan afholde sommerskolen sammen med Aarhus Kommune og flere andre frivillige orga- nisationer,” siger Rasmus Egeskjold, leder af frivillige og sociale aktiviteter i Red Barnet.

Sommerskolen understøtter den lovpligtige beskæftigelsesrettede indsats og giver forældrene undervis- ning i dansk kultur og danske normer som et led i deres integrationsforløb. Kurset styrker også foræl- drenes forståelse for hverdagsliv og forældreskab i Danmark og forældrenes relation til arbejdsmarke- det og civilsamfundet. Derudover tilbyder sommerskolen sociale aktiviteter for både børn og forældre.

Sommerskolen afvikles i et tæt samspil mellem medarbejdere fra Aarhus Kommune og de frivillige. Samarbejdet omkring årets sommerskole bygger videre på de praktiske erfaringer, Aarhus Kommune og Red Barnet gjorde sig i 2017 og 2019. I 2017 skabte et pilotprojekt rammerne for den første fælles sommerskole. Pilotprojektet viste, at sommerskolen fremmer både integration, beskæftigelse og trivsel i familierne.

”Sommerskolen giver os mulighed for at lave et intensivt og tilrettelagt integrationsforløb med særskilt fokus på vejen til beskæftigelse i sommerferien og samtidig støtte op om familiernes samvær og trivsel. Det er med andre ord en oplevelse, hvor beskæftigelsesindsatsen går hånd i hånd med gode sociale tilbud, og hvor børn og forældre får mulighed for at indgå i nye fællesskaber og danne relationer. Det gælder ikke mindst de børn, hvis forældre ikke har lov til at holde ferie, når skolen er lukket,” siger cen- terchef i Aarhus Kommune, Mette Skou Seiersen.

Sommerskolen vil også byde på undervisning i arbejdsidentitet på det danske arbejdsmarked, mulighe- der på det aarhusianske jobmarked, oplæg fra tidligere flygtninge der er kommet i job og om familieliv i Danmark.

 

Hvad: Sommerskole for flygtningefamilier på selvforsørgelses- og hjemrejseydelse i Aarhus Kommune

Hvornår: Uge 30 (mandag-fredag)

Hvor: Frederiksbjerg Skole, Ingerslevs Boulevard 2C, 8000 Aarhus

Deltagere: Flygtningefamilier på selvforsørgelses- og hjemrejseydelse med børn mellem 0-18 år

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close