Forside SekundærNyhederPolitik

Regeringen vil genindføre de bilfri søndage

Et nyt forslag fra regeringen vil gøre søndagene bilfri i de danske kommuner. Synes du, det er en god idé?

Oliekrisen i 70’erne fik regeringen til at indføre de såkaldte “bilfri søndage”, og den idé har transportminister, Benny Engelbrecht nu ifølge Ritzau tænkt sig at genindføre rundt om i de danske kommuner.

Forslaget, der nu skal præsenteres for de andre partiet i folketinget, vil gøre det op til hver enkelt kommune, om de vil indføre de bilfri søndage. Det er dog i første omgang tiltænkt enkelte gader i København og Aarhus, men hvis forslaget bliver vedtaget, vil det kunne indføres i alle kommuner.

“Vi vil give byerne en mulighed for at kunne give et andet søndagsliv og udnytte byrummet på nye måder. Vi kan se, at der har været tiltag i København med sidegader og andet. Vi giver mulighed for at lave en hybrid, hvor der til hverdag kører biler, og om søndagen bruger man så gaden på en anden måde,” fortæller transportministeren til nyhedsbureauet.

Regeringen vil ikke tvinge kommunerne til at indføre de bilfri søndage, men lader det i stedet være op til kommunalbestyrelserne, om det skal være gældende.

Forslaget går på at gøre byerne bilfri i tidsrummet 9-20 om søndagen, og hvis der er flertal for det i folketinget, vil det kunne blive en realitet allerede fra efteråret.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close