Forside SekundærHelbredNyheder

Regionsformand: Akut- og børneafdelinger lagt ned

Aarhus Universitetshospital sender patienter til andre sygehuse. Anders Kühnau advarer om, at vi er på vej ind i en "perfect storm" i sundhedsvæsenet.

Mandag måtte Aarhus Universitetshospital overflytte patienter fra akutafdelingen til andre sygehuse i regionen, og regionens hospitaler holder hver dag videomøde for at vurdere kapaciteten på de enkelte hospitaler. Det skriver TV2.

“Jeg har ikke oplevet noget så presset i lang tid. De fleste hospitaler siger, at de ikke har kapacitet til overs, og at de ikke kan tage andre hospitalers patienter,” siger lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, Jørgen Schøler Kristensen til TV2.

Regionsrådsformand Anders Kühnau oplyser til TV2, at især akut- og børneafdelinger nu er så presset, at personalet ikke kan følge med.

“Det betyder at vi ikke vil kunne behandle mennesker, der har behov for hjælp. Vi er presset over hele linjen, og det er dét, jeg reagerer på nu. Jeg kan ikke længere lægge det over på sygehusledelserne. Det kalder på politisk handling,” siger Anders Kühnau.

Ligesom sundhedsminister Magnus Heunicke advarer Anders Kühnau om, at sundhedsvæsenet står foran”the perfect storm”. Der er en pukkel af udsatte behandlinger på grund af corona og sygeplejerskekonflikt, og samtidig har en kraftig stigning af akutte sygdomme, blandt andet RS-virus, sat sygehusene under pres. Desuden lurer både corona og influenza i løbet af vinterhalvåret.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE