Kultur/EventNyheder

Signe Svendsen giver Solo-koncert i ALFA

Fredag den 24. september kan vi endelig byde publikum indenfor til den corona-udsatte koncert med Signe Svendsen i ALFA.

Signe Svendsen står solidt på de danske livescener. Hun har i årevis betrådt de samme scener rundt om i landet – sammen med Niels Hausgaard, med eget band og oftere og oftere – alene.

Til SOLO koncerterne i 2021 er Signe Svendsen i sagens natur alene på scenen. Men med hendes historier, et lille arsenal af små virkemidler og et fuldkomment nærvær, får publikum mange forskellige udtryk på sådan en aften.

Signe Svendsen kan noget med følelser og er som få i stand til at synge sange om det der virkelig betyder noget; fællesskab, nærvær, medmenneskelighed og relationer. Signe formår både at røre og underholde publikum på samme tid. Sangenes fortællinger er pakket ind i en musikalsk enkelthed, som man føler man kender fra første strofe.

Signe Svendsen fortæller: ”Jeg skriver jo med afsæt i mit liv, men det skal helst blive til en fælles fortælling, når jeg står på scenen. Vi rammes jo alle af det liv, der både forbløffer, spænder ben og løfter os op. Jeg laver derfor altid en pagt med publikum, når jeg træder op på scenen alene. Vi er i det her sammen! Og det vil folk gerne. Den direkte kontakt imellem dem og mig. Definitionen på fællesskab.”

VILMA varmer op
Signe Svendsen er også en kunstner, der gerne vil hjælpe talentfulde, unge musikere godt på vej. Hun har derfor selv spurgt, om hun måtte give en ung kunstner mulighed for at spille et kort sæt, inden hun selv går på scenen.

VILMA er en ny spirende artist, som i sommeren 2020 skabte opmærksomhed med sine ”karantæne-covers”, hvor hun fortolkede andre danske artisters sange – bl.a. sange af Alberte Winding, Jonah Blacksmith, Teitur, Annika Aakjær m.fl.

Med begge ben på jorden og i et drømmende popunivers, fortæller VILMA med sine dansksprogede sange, historier om mennesker og situationer fra sit eget liv. I marts 2021 udgav hun nummeret ”Jeg savner dig bare, det er alt”, som handler om savnet til et familiemedlem.

Selvom VILMA skriver om store følelser, er der i musikken gemt en vestjysk charme i både tekst og udtryk. Nogle gange skal følelserne takles ved at græde og andre gange må man danse sig igennem dem – VILMA formår at give plads til begge dele.

VILMA går på scenen kl. 20 og spiller 25 min. Derefter vil der være en pause, inden Signe Svendsen går på scenen.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE