LivsstilNyheder

Silkeborgs butikker står sammen om at skabe nye traditioner og gode oplevelser

Efterårsferie med masser af græskar og aktiviteter i midtbyen er det aktuelle eksempel på HandelSilkeborgs arbejde for at byen skal være et godt sted at shoppe.

Der er bygget en kæmpelabyrint af græskar på Torvet i Silkeborg, der serveres varm, stærk græskarsuppe i Tværgade og i Zorbas gårdhave skal der skæres græskarhoveder. Der bliver liv og halloweenstemning i Silkeborg midtby i efterårsferien, med sjov, spas og levende musik. Og skal man have et varmt gys, kan man også møde Mr. Pumpkinman sprede lidt (u)hygge.

Det fortæller Pia Sørensen, der er projektleder i HandelSilkeborg, om efterårsferiens program fra butikkerne i Silkeborg.

Programmet kan ses både på facebook og bag på handelsforeningens børnebillet, der kan bruges når familien tager på efterårsshopping. Med en børnebillet til 50 kroner er der mulighed for at få overraskelser, pølser, is, flødeboller og andre gode sager fra byens butikker, og samtidig giver billetten adgang til Aqua resten af året.

I dag kører kunderne ikke bare ind til midtbyen for at købe et par bukser i en tøjbutik. Shopping-gæsterne kommer for at få en oplevelse, og den opgave skal butikkerne løfte i fællesskab. Hos HandelSilkeborg er man konstant i gang med at udvikle nye tiltag, der skal styrke butikslivet i byen.

”Detailhandlen er ikke i krise, men under forandring, og det gælder også Silkeborg,” siger Frank Borch-Olsen, der er formand for HandelSilkeborg.
”Det kræver mere at drive butik i dag end for fem, ti og tyve år siden. Vi arbejder meget med, hvordan vi sammen kan give kunderne en endnu bedre oplevelse. I Silkeborg har vi forskellige miljøer, og i de enkelte gadeudvalg går butikkerne sammen om at skabe fælles oplevelser,” fortæller Frank Borch-Olsen.

Silkeborg har ikke et stort overdækket butikscenter, som det er kendt for mange andre byer, men Silkeborg er trods alt Danmarks Outdoorhovedstad, så hvorfor skal der overhovedet være tag over byens ”storcenter”.

”Hvis man forestiller sig Silkeborg midtby som et storcenter, så er der mange ting vi kan gøre i fællesskab og vi kan sagtens lade os inspirere af de tiltag, som centrene bruger. Denne sommer har vi for eksempel lanceret en app med overblik og gode tilbud, og det er bare et af de nye tiltag vi arbejder med i HandelSilkeborg,” siger formanden for byens handelsliv.

Et andet fælles tiltag er som nævnt en festlig efterårsferie for hele familien, og planerne for julen er også i gang.

”Det bliver lidt mere utraditionelt, fordi vi skal være mere varsomme på grund af corona, samtidig med at vi prøver at skabe nye traditioner. Men jeg er sikker på at det bliver godt. Foreningens medarbejdere og butikkerne knokler i hvert fald med at Silkeborg bliver ved med at være en god handelsby for familierne,” siger Frank Borch-Olsen

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close