Kultur/EventLivsstilNyheder

Skolernes Motionsdag skal sætte verdensrekord

Fredag før efterårsferien er der leg og bevægelse på programmet for 650.000 skolebørn

Skolernes Motionsdag er en fast tradition – elsket af nogle og frygtet af andre.

Det hele begyndte i 1982, hvor Dansk Skoleidræt for første gang arrangerede Skolernes Motionsdag –  som siden er blevet en årlig idrætsbegivenhed, hvor børn over hele landet bevæger sig sammen.

En gruppe idrætslærere, som gerne ville skabe et fælles motionsarrangement på Fyn, fik ideen til en fælles dag med masser af bevægelse.  I starten løb eleverne udelukkende, og løb er stadig mange skolers  foretrukne idrætsdisciplin, dog veksler det fra skole til skole, hvilke idrætsgrene eleverne kan prøve kræfter med.

Skolernes Motionsdag ligger altid fredag i uge 41 – altså fredag før efterårsferien. Ifølge en undersøgelse fra 2018 deltager 96 procent af landets grundskoler i Skolernes Motionsdag. Derudover deltager bl.a. daginstitutioner og efterskoler. Ca. 650.000 børn deltager på dagen.

I mange år er Skolernes Motionsdag blevet kaldt for “verdens største motionsevent for børn”, men i åt skal titlen for første gang gøres officiel.

“Tiden er inde til, at vi står sammen i Danmark om at få sat et deltagertal for vores stolte motionsdagstradition, som kan sætte en streg under betegnelsen ‘verdens største motionsevent for skolebørn'”, siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt, Bjørn Friis Neerfeldt, til Fagbladet Folkeskolen.

Han fortsætter

“Skolernes Motionsdag har en fast plads i kalenderen på næsten alle landets skoler. Det er skoleidrættens grundlovsdag, hvor eleverne bliver sendt på efterårsferie med en dag fyldt med bevægelse og sjove aktiviteter. Det er en dag, som Dansk Skoleidræt står bag og inspirerer skolerne til indholdet af, men som alle skoler har deres helt unikke traditioner for. Den mangfoldighed vil vi gerne dokumentere i år. Dels ved at vise billeder og videoer indsendt af skolerne selv, og dels ved at vi sammen skal sætte deltagerrekord”.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE