Betalt indhold

Slip bekymringerne med en ejerskifteforsikring ved din bolighandel

Dette indhold er sponseret

Der er ingen lov der siger, at man skal tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med en bolighandel. Det kan dog for både køber og sælger være en stor fordel. Der kan nemlig være et utal af ukendte faktorer i denne forbindelse. De ubekendte faktorer kan eksempelvis være mug, skimmel, tærede vandrør og utætte tage. Selv meget små fejl risikerer at løbe op i store mængder penge, når skader skal udbedres og ansvaret fordeles. Ved at tegne en ejerskifteforsikring får du placeret en stor del af det juridiske ansvar for de ukendte ulykker.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring dækker de (evt. skjulte) skader der måtte være, som køber, ikke kender ved overtagelse af ejendommen. Det er altså den type usynlige og ukendte skader, som ikke er blevet gjort tydelige i tilstandsrapporten, elinstallationsrapporten  eller på anden vis.
En ejerskifteforsikring indgår typisk i en hushandel således: sælger kommer med et tilbud på den absolut billigste forsikring, som sælger derefter, betaler halvdelen af. Det er et krav for at slippe for det juridiske ansvar i forhold til Huseftersynsordningen. Herefter kan køber vælge at takke ja til tilbuddet eller finde en anden og bedre ejerskifteforsikring. I tilfælde af at køber finder en bedre ejerskifteforsikring, dækker Sælger stadig et beløb, der svarer til halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring.

Derfor er en ejerskifteforsikring altid en god idé

Skader der er opstået pludseligt og akutte, vil sædvanligvis være dækket af din  husforsikring. Hvorimod ældre og usynlige skader er langt sværere at placere et ansvar for. Når man står i en hushandel, kan der være masser af usikkerheder og forskelligt tovtrækkeri mellem køber og sælger. Dog bliver usikkerheder og evt. bekymringer om ansvar og forpligtelser mindsket ved at tegne en ejerskifteforsikring.

Fordele ved ejerskifteforsikring som køber

Som køber er den største fordel ved en ejerskifteforsikring, at du får den tryghed, der følger med denne type forsikring. For at have de bedste forudsætninger ved din hushandel, er et større og velfungerende forsikringsselskab, den bedste til at håndtere sager som disse. Alternativt kan det være en privatperson, du skal rejse krav mod, og disse krav kan være store, hvis skaden er alvorlig. Der er dog meget store fordele i at håndtere disse sager med et professionelt selskab. Dermed slipper du sandsynligvis for en masse juridisk tovtrækkeri, når ansvaret skal placeres.

Fordele ved ejerskifteforsikring som sælger

Som sælger er den største fordel også den tryghed en ejerskifteforsikring kan give. Her kan du gavne af, at du ikke gang på gang skal involveres i problemer med et hus, du er flyttet fra. En ejerskifteforsikring kan være med til at give dig ro og vished om, at du ikke pludselig står med et kæmpe erstatningskrav for en skjult skade, du ikke anede noget om. Du får dermed vished om, at du rent faktisk kan starte på en frisk, når du flytter fra dit gamle hus.

Når du tegner en ejerskifteforsikring

Der er ejerskifteforsikringer med henholdsvis standarddækning og udvidet dækning. De med udvidet dækning er selvsagt dyrere, og her kan der være et ganske stort spænd mellem priserne. Når der tegnes en ejerskifteforsikring, er der tale om et engangsbeløb. Dette beløb kan variere fra alt i mellem ca. 5.000 kroner og op mod 50.000 kroner. Det er derfor også vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om hvilken dækning du vælger. De vigtigste faktorer der gælder, når du skal vælge din forsikring, er dit hus, forsikringsbetingelserne og hvad du har råd til at betale. Her er der ikke altid sammenhæng mellem prisen og kvaliteten. På samme måde kan en lille besparelse dog hurtigt blive dyr i den anden ende, hvis du vælger den forkerte dækning til dit behov.

Du bør, som læser, ikke lade artiklen stå alene i forhold til konkrete, juridiske problemer, men derimod søge individuel rådgivning i form af at konsultere en advokat. Vær også opmærksom på, at artiklen kan være forældet, også efter ganske kort tid f.eks. på grund af praksisændringer eller på grund af ændret lovgivning.

 

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE