Kultur/EventNyheder

Snapsting er tilbage i år

"Vi trænger," siger den nye mand i spidsen for Snapsting. Viborgs byfest vender tilbage sidst i juniefter sidste års aflysning.

Koncerter, madboder, Seniorfolkemøde, Snapsting for Børn og Alley Cats, der cruiser gennem byen. Mange af de oplevelser, som vi forbinder med Snapsting, lander i Viborg 18.-27. juni.

“Vi trænger. Vi trænger mere nu end nogensinde. Snapstinget er ved at være Viborgs DNA. Det er måden vi mødes på nede i byen hele kommunen en gang om året. Hvor vi mødes til fest, sjov, kultur, idræt og alt muligt andet. Det er en nødvendighed,” siger den nye mand i spidsen for Viborgs egen folkefest. Henrik Hauritz har overtaget posten efter Mette Hagen, som stoppede sidste år.

Henrik Hauritz har i mange år været ansat som kulturkonsulent i Viborg Kommune og har været med til at skabe Snapsting siden 2013, og han glæder sig til at det endelig bliver sommer i Viborg igen.

“Jeg tror bare, at det jeg glæder mig mest til er, at vi kan komme ud og vi kan mødes. Komme ned på Nytorv og få en gang fish´n chips og en fadøl og lytte til noget musik. Det bliver sgu dejligt, og det tror jeg ikke, jeg er alene om at synes,” siger Henrik Hauritz.

Det bliver dog ikke et Snapsting helt, som vi kender det. I år skal arrangørerne tage højde for restriktionerne fra sundhedsmyndighederne, så gæsterne trygt kan komme til Snapsting. Vi skal alle passe på hinanden.

“Det er selvfølgelig vigtigt for os at sige, at vi er meget fokuseret på at det er sikkert og trygt, for vi har en usynlig modstander denne gang, som vi ikke er vant til. Det skal vi selvfølgelig håndtere og det gør vi,” forsikrer projektlederen.

For eksempel er Snapsting for Børns store familiedag er flyttet fra Borgvold til forskellige steder i byen og kommer til at kræve billet, Seniorfolkemødet er rykket til Nytorv og publikum vil generelt møde flere tiltag, der skal gøre det sikkert at gennemføre Snapsting.

“Helt banalt plejer programmet den sidste weekend at slutte over midnat. Det må vi ikke, vi skal lukke kl. 23. Det betyder også noget i forhold til hvor mange mennesker vi må lukke ind på de enkelte pladser, og det håndterer vi,” lover Henrik Hauritz.

Helt præcist, hvordan koncerterne og de øvrige bliver afviklet med publikum, er ikke helt på plads endnu, men der bliver arbejdet på højtryk, så alt er klar til at borgmesteren den 18. juni. kl. 16.15 kan byde velkommen til Snapsting 2021.

“Vi er ikke helt færdige, for vi mangler også nogle bekendtgørelser fra diverse myndigheder, som lidt mere præcist siger hvad vi må og hvad vi ikke må, men det er klart at dem følger vi 100 procent. Sådan må det være,” slutter Henrik Hauritz.

Programmet bliver snarest offentliggjort på snapsting.dk.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close