Nyheder

Stabil fjernvarmepris i Holstebro – I Viborg stiger prisen med hele 70 %

Værket i Måbjerg er ikke afhængig af naturgas og det giver næsten uændret pris i 2022

Mens fjernvarmeprisen stiger voldsomt i flere andre midt- og vestjyske kommuner, ligger den stabilt i Holstebro.

Her meldte Vestforsyning for en uge siden, at man kan holde fjernvarmeprisen stabil med en lille stigning på 2,6 %. Den samlede stigning for vand, varme og spildevand vil være ca. 29 kr. pr. måned for en typisk “parcelhusfamilie”.

”Det skyldes blandt andet en grundig langtidsplanlægning, så forsyningen til borgerne er stabil og sikker, samtidig med at vi hele tiden optimerer og gør forsyningen mere grøn”, siger Nils Ulrik Nielsen, bestyrelsesformand i Vestforsyning.

At Vestforsyning i modsætning til mange andre forsyningsselskaber kan holde priserne stabile, skyldes i høj grad varmeværket MEC – BioHeat&Power (tidl. Måbjergværket). Værket ikke er afhængigt af én enkelt ressource til varmeproduktionen, og dermed heller ikke så sårbar over for de store prisstigninger, som hos de værker der anvender naturgas.

“Vi er meget glade for, at Vestforsyning kan holde varmepriserne stabile. Det betyder, at forbrugerne roligt kan vælge fjernvarmen til, i stedet for alternativer som varmepumper eller andet”, siger Nils Ulrik Nielsen.

I Viborg er der netop varslet prisstigninger op mod 70 %
Netop stigende naturgaspriser betyder at Viborg Varme netop har varslet endnu en prisstigning på fjernvarme, kun to måneder efter den senest annoncerede prisstigning på omkring 29 %. Nu har fjernvarmevirksomheden revideret sit budget og varsler nye priser pr. 1/3 2022, der bringer prisstigningen op på hele 70 %.

For et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. betyder det, at prisen stiger fra 11.431 kr/år til 19.364 kr/år – altså en stigning på næsten 8.000 kroner om året.

Ifølge en pressemeddelelse fra Viborg Varme var budgettet fra september allerede mærket af de stigende energipriser, men siden september er naturgaspriserne eksploderet.


I Silkeborg stiger prisen 29 %,men udviklingen følges

Også i Silkeborg fyrer man med naturgas, men i modsætning til Viborg ikke overvejelser om yderligere prisstigninger udover de 29 % der allerede er meldt ud.

Ligesom den første stigning i Viborg betyder stigningen i Silkeborg for et gennemsnitligt parcelhus omkring 3.500 kroner om året for et gennemsnitligt parcelhus. Men der er ikke for nærværende overvejelser om at følge trop med Viborg Varme.

“Det er ikke den udsigt vi har. Vi følger udviklingen hele tiden, og der er ikke sket noget væsentligt siden vi har meldt priserne ud for en måneds tid siden,” siger Jesper Elkjær, økonomichef for Silkeborg Forsyning.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE