HelbredNyheder

Statsministeren: Nye restriktioner kan aflyse julefrokosten

De seneste dages stigende smittetal kommer til at have indflydelse på de traditionelle julefrokoster. Det siger statsministeren til Ritzau. Udmeldingen kommer efter en antallet af bekræftede tilfælde ramte et nyt rekordniveau på 760 smittede tidligere på dagen.

“Coronaen er tilbage. Og vi kommer til at indføre yderligere restriktioner.

Nogle af de restriktioner, statsministeren nævner er at justere på antallet af mennesker der er tilladt at være samlet, som på nuværende tidspunkt ligger på 50 personer. Og med en stramning her, kommer det til at have indflydelse på de julefrokoster, der traditionelt ligger i november og december måned.

“Vi har været igennem en periode med et højt, men stabilt smittetal. Nu ser vi et højere antal smittede samtidig med, at vi i et antal dage har set færre testede. Derfor er der grund til bekymring og til, at jeg understreger alvoren.”

Og direkte adspurgt, om det vil have indflydelse på julefrokosterne, er svaret desværre meget kontant:

“Ja. Det skal vi begynde at indstille os på. Det betyder jo ikke, at man ikke kan mødes nogle kolleger på en ordentlig og forsvarlig måde og takke hinanden for året, der er gået – afhængig af hvordan situationen er til den tid. Men det er de sociale aktiviteter, som vi alle skal være opmærksomme på. Det hænger sammen med, at vi som samfund har en meget stor interesse i at holde så meget samfundsliv åbent som muligt,” forklarer Mette Frederiksen.

For regeringen handler det altså om at prioritere arbejdspladser frem for de sociale arrangementer, og om at undgå at lukke ned for det, der kommer til at koste rigtigt mange penge.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x