NyhederPolitikTopnyheder

Statsministeren: Restriktionerne ophører måske før planlagt

Regeringens håndtering af aflivningen af mink har affødt en del debat, både i medier og blandt befolkningen. Det fik statsministeren til at henvende sig til befolkningen via Facebook, hvor hun både beklager og kommer med en opløftende nyhed: Nogle af restriktionerne kan muligvis blive løftet før 3. december.

I statsministerens opslag fortæller hun, at beslutningen om aflivningen blev truffet ud fra et behov for at værne om folkesundheden.

“Sundhedsmyndighederne har lavet en risikovurdering om minkavl i Danmark. Vurderingen er meget klar. Der er en betydelig risiko for folkesundheden ved at have minkavl, mens vi har corona i Danmark,” skriver hun på Facebook. Hun beklager ligeledes, at der er begået fejl, og fortæller, at hun ikke kan love, at det ikke vil ske igen.

Hun kalder aflivningen for en tung beslutning, men holder fast i, at det er det rigtige at gøre i den situation, vi sidder i lige nu.

“Vi skal sikre, at så få mennesker som muligt mister livet. Vi skal stadig forhindre sundhedsvæsenet i at bryde sammen. Og vi skal have kontrol over corona for at få dansk økonomi, virksomhederne og arbejdspladserne igennem den her svære tid.”

Det er vist de færreste, der kan lade sig overraske af, at behovet for at stå sammen stadig er gældende, og særligt i de syv lukkede kommuner, trækkes der ekstra store veksler på forståelse og tålmodighed.

Statsministeren takker dog alle for deres indsats, og kommer med et lille lys af håb i mørket til beboerne, der lige nu er lukket inde i deres hjemkommune.

“Forhåbentligt kan nogle af restriktionerne løsnes tidligere – det afhænger af de løbende risikovurderinger fra sundhedsmyndighederne. Men det er klart, at regeringen har ikke nogen interesse i at fastholde restriktioner i længere tid, end hvad der er nødvendigt.”

Dermed kan en hurtig gennemførsel af den samlede aflivning, og omtanke fra befolkningen ifølge statsministeren altså være med til at åbne op for den nordlige del af landet, tidligere end forventet.

Læs det fulde opslag her.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close