HelbredNyheder

STATSMINISTEREN: Vi indfører nye nationale tiltag

Statsminister Mette Frederiksen holdt i dag et pressemøde med den nedslående besked, at smittetallet er stigende, og derfor kommer der nu nye restriktioner på nationalt plan.

”Vi er ikke det samme sted, som vi var den 11. marts. Det er vigtigt for mig at slå fast,” fortalte Mette Frederiksen på pressemødet.

”Det handler om at undgå, at vi når derhen, og at vi undgår en reel nedlukning af landet. ”

I sidste uge blev der registreret 2.236 nye smittede, og i går, torsdag, var det tal 454. Det betyder, at kontakttallet nu er 1,5, hvilket er markant højere end tidligere. Situationen her i landet er ikke unik, da mange andre europæiske lande ser de samme stigninger.

Statsministeren slog fast, at selvom mange stadig ikke tror, at COVID-19 kan være skadelig for unge, så har ny viden vist, at uanset hvor sund og rask du er, kan du stadig ende med senfølger som åndenød og koncentrationsbesvær, og der er ikke nogen, der ved, hvor længe disse følger kommer til at være til stede.

Derfor indfører regeringen nye restriktioner på nationalt plan, der virker fra og med i morgen og frem til 4. oktober.

De nye restriktioner:

  • Forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer, med undtagelser for arrangementer hvor folk sidder ned, stadig op til 500 personer, hvilket betyder, at kulturinstitutioner fortsat kan holde åbent.
  • Caféer og restauranter skal lukke kl. 22 og det er et krav at bære mundbind, når man ikke sidder ned.
  • Alle ansatte, der kan, skal arbejde hjemmefra, og dem der ikke kan, skal lade være med at gå på arbejde hvis de har symptomer.
  • Ansatte i sundheds- og ældreplejen skal i højere grad bruge mundbind.
  • Samtidig kom statsministeren med en opfordring til at undgå offentlig transport i myldretiden, og vi skal begrænse vores fysiske kontakt med andre mennesker, ligesom vi plejer. Det gælder håndtryk, kindkys og kram, og vi skal tilbage til at holde afstand.

Der bliver ikke udsendt et fast antal mennesker, som vi kan være sammen med, i stedet var meldingen fra Mette Frederiksen klar:

”Brug den sunde fornuft.”

Regeringen vil nu gå i forhandlinger med folketingets partier om at finde muligheder for at øge kompensation til de virksomheder, de nye restriktioner kommer til at have konsekvenser for.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close