NyhederPolitikTopnyheder

Støjberg: Splittet Venstre stemmer for rigsretssag

Jakob Ellemann-Jensen kunne torsdag fortælle, at Venstre støtter op om en rigsretssag mod den tidligere næsteformand for partiet, Inger Støjberg. Men det er ikke en beslutning, der er enighed om i partiet.

Den Skive-valgte Støjberg får nemlig støtte fra otte andre Venstre-folk, der ikke tror, at en rigsretssag kan holde, heriblandt formande for Venstres retsudvalg og jurist, Preben Bang Henriksen.

Derudover har også Hans Christian Schmidt, Thomas Danielsen, Michael Aastrup Jensen, Britt Bager, Peter Juel-Jensen, Mads Fuglede og Kristian Pihl Lorentzen udtrykt til forskellige danske medier.

Støjberg selv er skuffet over den behandling, hun har modtaget fra sit eget parti.

“Der er ingen som helst tvivl om, at jeg er lidt skuffet over, at det er min egen formand, Jakob Ellemann-Jensen, der har inviteret Folketinget til at rejse en rigsretssag mod mig,” lød det fra Støjberg torsdag.

Hvilke konsekvenser det får for den tidligere næstformand, er svært at spå om, og Støjberg selv er da heller ikke sikker på, at det ikke vil betyde et partiskift på sigt.

“Det er klart, at det også er noget af det, der gør, at jeg tænker lidt over, hvordan fremtiden kommer til at se ud.”

Forhenværende statsminister og Venstres tidligere formand, Lars Løkke Rasmussen, udtrykker skepsis ved rigsretsagen. Ifølge ham, skal der udtrykkes “misbilligelse” af Støjbergs handlinger, men en rigsretssag er at gå for langt. Både i den relevante sag og i forhold til den præcedens, det danner.

“En rigsretssag kommer efter min ringe mening til at sætte den fremtidige barre, for at føre den slags sager, alt for lavt,” skriver han på sin hjemmeside.

Med det nødvendige flertal i Folketinget, heriblandt fra Socialdemokratiet, bliver rigsretssagen nu en realitet, men der er endnu ingen dato på, hvornår den vil blive afviklet.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tjek også

Close
Back to top button
x
Close
Close