ErhvervNyheder

Store forventninger til Black Friday i Aarhus

Direktøren for handelsstandsforeningen Aarhus City satser på, at forbrugsfesten Black Friday kommer til at ligne sig selv.

Black Friday bliver meget som den plejer at være i Aarhus, inden der kom nedlukninger pga. coronaepidemien. Men selvfølgelig med omtanke og forsigtighed, hvis du spørger Claus Bech, der er direktør for handelsstandsforeningen Aarhus City.

”Jeg forventer, at det bliver en god dag for både butikkerne og kunderne. Også rent omsætningsmæssigt. Der er ikke nogen restriktioner som sådan, men man skal selvfølgelig tænke sig om, og vi har arbejdet sammen med mange af de butiksejere, der holder åbent, og de tager rigtigt meget hensyn.”

Sikker shopping
Det gælder både at sørge for rigeligt med mulighed for at spritte af og holde afstand. Men der er også andre tiltag, der skal være med til at sikre en god og tryg Black Friday.

”Vi anbefaler at man holder midnatsåbent, og det ved jeg, at der er rigtig mange, der gør. Både på Strøget og i Bruuns Galleri, og det gjorde de ikke sidste år. Det samme gælder Salling og Magasin. Det giver mere tid til at komme ud og handle, og så breder folk sig jo mere ud,” fortæller Claus Bech.

”Og så er det jo ikke længere kun én enkelt dag. Mange vælger at holde Black Days eller Black Weekend. Vi har også mange butikker, der allerede er i gang, og som breder det hele ud på ugen. Det hjælper jo også.”

Jul på Store Torv
Fredag er også startskuddet for Jul På Store Torv, der strækker sig over 10 dage med juleværksteder, sceneshows og masser af julestemning. Det er madfestivalen Food Week, der står bag dette arrangement, og der bliver så rigeligt at tage fat i.

”Det er et juleevent, og ikke et julemarked. Vi har bygget et lækkert miljø dernede, med scener og siddemiljøer. Og vi håber selvfølgelig, at vi får besøg af en masse mennesker dernede,” fortæller direktør for Food Week, Anna Lund.

I løbet af de ti dage, bliver der afholdt en række arrangementer, der har mere eller mindre fokus på den del af julen, som de fleste holder af: Maden.

”Vi har vores julescene, hvor der kommer en masse kokke og madhistorikere, som giver tips og tricks til julemaden. Så hvis du lige skal have frisket medisteren op, eller være helt skarp på andesovsen, inden svigermor ser dig over skulderen, så er det her, du kan finde det,” griner Anna Lund, og fortsætter:

”Der bliver også både julecocktails, med støtte fra lokale producenter. Og de deltager også, når vi den 5. kårer Årets Gløgger.”

Her vil der komme fem vinproducenter, der har hver deres bedste gløgg med.

”Så kan folk købe et sæt og smage hver af de fem udgaver, og så kan de være med til at kåre den bedste af dem.”

Derudover er der en opvarmet julestue og -værksted, hvor der foregår en masse.

”Vi har bygget et virkelig fedt område op på pladsen med masser af siddemiljøer. Så man kan komme og gå i kreaværksted eller bare komme og slappe af med smagsprøver og et godt glas gløgg,” fortæller Anna Lund, der gerne vil vise, at gløgg kan være noget andet, end det vi er vant til.

”Vi gider ikke den der lunkne gågade-gløgg.”

Du kan læse mere om Jul på Store Torv på hjemmesiden.

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE