HelbredNyhederTopnyheder

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccine til gravide og ammende kvinder

Gravide og kvinder, der ammer, kan med god ro i sindet tage imod et tilbud om vaccine, lyder anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen onsdag.

Indtil videre har kvinder, der har været gravide eller ammet deres børn, været sat udenfor det vaccinationsprogram, der har skulle hjælpe Danmark, og andre lande, ud af coronapandemiens greb. For der har ikke været en officiel udmelding om, hvorvidt det er sikkert at lade sig vaccinere.

Men onsdag kom den så, og ifølge Sundhedsstyrelsens seneste informationer, der er baseret på en masse ny data og dokumentation, er kan gravide i 2. og 3. trimester trygt lade sig vaccinere.

“Vi har over de seneste måneder været i løbende dialog med fødselslæger, jordemødre og andre fagfolk med viden om COVID-19 blandt gravide og ammende, herunder vaccination. Samtidig har vi selv gennemgået de nye data fra andre lande. På den baggrund har vi i Sundhedsstyrelsen besluttet at udvide det generelle vaccinationsprogram med de vacciner, vi anbefaler, så det fremover også omfatter kvinder, der er gravide eller ammer.” lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

Det indsamlede data stammer fra lande som Israel, USA, Skotland og flere andre, og det viser samstemmende, at vaccinerne fra Pfizer BioNTech og Moderna, ikke har skadelige bivirkninger for dem, der venter sig eller allerede har fået familieforøgelse.

“Med vores anbefaling følger vi en række andre europæiske lande som for eksempel Sverige og Holland. Samtidig kan vi nu med baggrund i faglig viden om vaccinernes effekt og sikkerhed give et trygt tilbud til de mange kvinder, der har været kede af ikke at kunne blive vaccineret. Som fødselslæge ved jeg, hvor vigtigt det er, at de gravide kan føle sig trygge i deres graviditet,” fortæller direktøren for Sundhedsstyrelsen.

Og Brostrøm fortæller også, at vaccinationen af de knap 100.000 gravide danske kvinder, vil bidrage til den såkaldte flokimmunitet.

Du kan læse mere om vacciner for gravide og ammende på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x