112Nyheder

Svindlere huserer igen

Det er ikke bankmænd, men svindlere der er på spil, når de henvender sig til ældre damer

Torsdag eftermiddag modtog politiet anmeldelser fra to ældre damer, der var blevet franarret deres kreditkort og koder. Derfor advarer de nu alle danskere om at være varsomme og hjælpe deres ældre forældre.

Den første – en 77-årig kvinde fra Brabrand, blev kontaktet af en mand, der udgav sig for at være fra hendes bank. Han kunne beklageligvis meddele, at nogen havde forsøgt at hæve penge fra hendes konto, og at hun i den forbindelse skulle have et nyt kreditkort.

Efter han fik kvinden til at udlevere koden til kortet, oplyste han om, at han ville sende en medarbejder ud for at hente kortet. Da han kom, udleverede hun kortet som aftalt, men blev efterfølgende mistænksom, og fik spærret kortet inden svindlerne nåede at hæve penge på kortet.

Så heldig var en 88-årig kvinde fra Aarhus N, der senere samme dag blev udsat for samme svindelmetode, og her nåede svindlerne at hæve flere tusinde kroner på kortet.

Østjyllands Politi opfordrer derfor alle borgere til at lade være med at udlevere kort eller kode til andre.

“Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken,” lyder opfordringen.

Da svindlerne går direkte efter ældre mennesker, opfordrer politiet også børn og børnebørn til at sikre sig, at forældrene er informeret om at svindlere huserer på denne måde.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE