112Nyheder

Syv års fængsel for seksuelle overgreb på datter

En 47-årig kvinde er fredag ved Retten i Aarhus blev idømt syv års fængsel for en række seksuelle overgreb på sin datter.

Den 47-årige kvinde fra Djursland blev anholdt den 15. august 2019, efter politiet fik kendskab til, at hun havde udsat sin datter for seksuelle overgreb i en periode på halvandet år fra maj 2016 til september 2017, hvor pigen var 6 til 8 år gammel.

Kvinden var tiltalt for 18 tilfælde af voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje med sit biologiske barn, for 19 tilfælde af blufærdighedskrænkelse af pigen og for 19 tilfælde af besiddelse og udbredelse af børnepornografi ved at have optaget overgrebene og videresendt videoerne til sin 59-årige kæreste, der også selv deltog i flere af overgrebene. Enkelte af forholdene blev hun frifundet for, da det ikke kunne bevises, at hun havde været til stede under disse overgreb, som den 59-årige mand havde begået.

Videoerne af overgrebene lå på et USB-stik relateret til den 59-årige mand, og politiet havde derfor rigtig god dokumentation for de overgreb, som kvinden nu er blevet dømt for.

”Der er tale om en udsædvanlig grov sag, hvor moren, og i flere tilfælde også hendes kæreste, i et vist omfang har anvendt tvang over for pigen, der også flere gange har forsøgt at modsætte sig de mange overgreb, hun er blevet udsat for. Overgreb som hendes mor oven i købet har filmet og videresendt til kæresten efterfølgende,” siger specialanklager Birgitte Ernst, der er tilfreds med dommen på de syv års fængsel:

“Det var vigtig for mig, at hun fik en frihedsstraf i stedet for en behandlingsdom, så jeg er meget tilfreds med dommens resultat”, siger hun.

Den 47-årige kvinde udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Sagen mod den 59-årige mand er blevet afsluttet, da han den 18. august 2019, få dage sin anholdelse, blev han fundet død i sin celle i arresten i Hobro, hvor han havde taget sit eget liv.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close