NyhederTech

Tag kørekortet med på mobilen: Kørekort-appen er nu klar til brug

Fra i dag kan danskere lade deres fysiske kørekort blive hjemme i skuffen, når de kører bil. Læs her, hvordan du kan downloade og bruge den nye kørekort-app.

Danskerne behøver ikke længere huske det fysiske kørekort, når de skal køre bil i Danmark. Med den nye app Kørekort bliver det nu muligt at lade det fysiske kørekort blive liggende hjemme i skuffen, og bruge appen som ID i stedet.

Appen er en digital udgave af kørekortet, der både fungerer som gyldigt kørekort i Danmark og som ID-bevis i lighed med det velkendte lyserøde kørekort.

Appen Kørekort ligger klar til download til i App Store og Google Play og kan hentes af alle danskere med gyldigt dansk kørekort og pas.

Den nye kørekort-app er ikke en afløsning for det trykte kørekort, men er et frivilligt tilbud til dem, der gerne vil bruge en digital løsning. Man skal også beholde sit fysiske kørekort, når man har downloadet appen. Hvis mobilen løber tør for strøm, skal man fortsat kunne fremvise et fysisk kørekort, når man kører bil. Skal man køre bil uden for Danmarks grænser, skal man også fortsat medbringe det fysiske kørekort.

“Det er naturligt, at teknologien følger med vores behov, og telefonen har efter-hånden overtaget stort set alle tegnebogens funktioner. Den nye kørekort-app er med til at understøtte, at alle bilister har det lovpligtige kørekort med i lommen, når de sætter sig bag rattet, fordi det fremover er muligt at have kørekortet både på telefonen og i pungen,” siger transportminister Benny Engelbrecht i forbindelse med dagens lancering.

Sådan henter du kørekort-appen

  • Hent appen der, hvor du normalt henter apps til din telefon – søg efter Kørekort. Hvis du bruger iPhone, kan du hente appen i App Store. Har du en Android-telefon, kan du finde appen i Google Play.
  • Når du har hentet appen, åbner du den på din telefon. Derefter skal du logge ind med dit NemID. Du kan både bruge NemID-nøgleappen eller NemID-nøglekortet.
  • Når du er logget ind med NemID, bliver du bedt om at aktivere dit digitale kørekort. Det gør du ved at scanne dit pas med din telefon.
  • Derefter er du klar til at tage bruge appen.

Fakta

  • Kørekortet bliver det første ID-bevis i Danmark, der bliver digitalt. I løbet af 2021 lanceres også det gule sundhedskort i en digital udgave.
  • Der skal bruges NemID og pas, når appen tages i brug. Data er krypterede, og billedet, der bliver benyttet på kørekortet, scanner brugeren selv ind fra den billedfil, der ligger i passet. Billedet bliver udelukkende lagret på den pågældende telefon.
  • Det digitale kørekort er kun gældende inden for Danmarks grænser.
  • Ved fremvisning af kørekort-appen til politiet, vil politiet scanne den indbyggede QR-kode for at bekræfte gyldigheden. QR-koden er dynamisk, hvilket både højner sikkerheden og giver mulighed for, at politiet kan se billedet i egen app – uden at man er nødt til at give sin telefon til betjenten.
  • Appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Transportministeriet, Færdselsstyrelsen, Justitsministeriet og Rigspolitiet.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close