Forside FremhævetNyhederPolitik

Tange Sø: Lystfiskere og sø-forening fælles om lokalt forslag

I 11. time præsenteres et nyt fælles forslag der skal tilgodese alle lokale parter i det lange "sø-slag"

56107

Der er ikke nødvendigvis modstridende interesser mellem lystfiskere og sø-venner … i hvert fald ikke når det gælder om at finde et forslag til Tange Søs fremtid. som man skal leve med lokalt de næste hundrede år.

Det står klart efter at to lystfiskerforeninger – Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening sammen med Silkeborg Fiskeriforening – i fællesskab med Foreningen til Bevarelse af Tange Sø, i dag præsenterede en ny rammeløsning med udgangspunkt i lokale interesser ved et pressemøde ved bredden af Tange Sø, hvor også gruppens fjerde mand, byrådsmedlem Hans Okholm (SF) deltog.

Casper Pedersen fra Bjerringbro Sportsfiskerforening, Pia Mogensen fra Silkeborg Fiskeriforening samt Jarl Gorridsen fra Foreningen til Bevarelse af Tange Sø har sammen med Hans Okholm de seneste uger og dage “set hinanden i øjnene og fundet frem til, at der lokalt var grobund for et fælles fodslaw,” som det blev udtrykt på pressemødet.

“Vi skal leve med det der bliver besluttet de næste hundrede år, og vi mødes på fodboldstadion og henover frysedisken, vil det ikke være smart at finde ud af, om der er noget vi kan være enige om og sende det ind,” forklarede Jarl Gorridsen.

“Hvis ikke vi får bilagt de lokale stridigheder, så bliver det svært at få lavet nogle langsigtede løsninger. Det har vi så brugt nogle aftener og nætter på, om det kunne lade sig gøre at finde nogle løsninger uden at det blivet helt konkrete forslag, for vi er hverken hydrologer eller biologer, og der skal nogen andre til at regne på de her forslag efterfølgende. Men det at vi kan blive enige lokalt, og også efterfølgende har tænkt os at arbejde sammen lokalt, for at finde løsninger der giver merværdi her til området,” sagde Hans Okholm.

“Vi vil en lokal løsning, vi vil en både-og løsning. Der skal være plads til fiskene, der skal være plads til dem der vil bruge søen, der skal være plads til dem der vil besøge værket. Det er vi glade for at stå her og præsentere, og vi er glade for at være med til at bygge broer i stedet for at grave grøfter,” sagde Casper Pedersen, der godt er klar over, at den lokale sportsfiskerforening dermed går i en anden retning end deres hovedforening.

“Hvis vi var en lokal håndboldklub behøvede vi jo heller ikke at stå last og brast med DHF,” sagde han med en typisk midtjysk håndboldreference.

Pia Mogensen fra Silkeborg Fiskeriforening understregede også, at lystfiskere ikke kun interesserer sig for at fange fisk:

“Vi må stå sammen om vores fisk, vores vand, vores natur og hvad der ellers er omkring os. Halvdelen af vores tid, når vi fisker, er at være i naturen. Der er ikke meget ved at fiske, hvis der kun er fliser. Så er det ikke fiskeri,” lød det fra Pia Mogensen.

Forslaget opremser tretten hensyn, de mener en løsning bør leve op til. Udgangspunktet har været, at der er tre ligeværdige lokale interessenter i forhold til Tange Søs fremtid – fiskerne, brugerne af de rekreative områder og Tangeværket, der udgør en stor kulturel værdi.

Ifølge parterne er et afgørende punkt i modsætning til andre forslag, at det ikke lægger sig fast på en bestemt fordeling af vand til sø og omløb. Forslaget vil blive indsendt til den ministerielle arbejdsgruppe, der har sidste møde 4. marts inden en indstilling skal sendes til miljøministeren.

Du kan læse hele forslaget på facebooksiden for Foreningen til Bevarelse af Tange Sø.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x