Kultur/EventNyheder

Tango MidtVest byder på klassiske tangokoncerter med tango-show

Tango er mere end bare dans, og det vil Tango MidtVest vise med bl.a. klassiske tangokoncerter og tango-workshops.

Tango er mere end bare en dans. Det har Svenning Hoffmann Sørensen og folkene hos Tango MidtVest bevist igen og igen, og nu kommer de igen I gang efter nedlukningen, med et spændende program fyldt med koncerter i maj måned.

Koncerterne ligger den 12. maj på Skive Museum/Museum Salling, den 15. maj i Skjern Kulturcenter og den 20. maj på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig.

Tangoen er sat i centrum i koncerterne, der er kommet i stand gennem et samarbejde med Orkesterefterskolen og Musikskolen, men Tango MidtVest arbejder også sammen med andre danske og internationale kunstnere om at skabe noget liv her efter genåbningen.

Koncerterne på Skive MuseumU/Museum Salling og i Skjern Kulturcenter bliver med nogle af Danmarks bedste og prisbelønnede, anerkendte og internationale klassiske musikere. Det drejer sig om cellist Ida Johanne Kühn Riegels fra København på cello og guitaristen Frederik Munk Larsen, og der vil være tango-optræden indslag af tango-danserne Eva Refshauge og Svenning Hoffmann Sørensen fra Tango MidtVest.

Ida Johanne Kühn Riegels er uddannet cellist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har turneret i flere dele af verden. Hun har selv bygget den cello, hun spiller på. Den er sæligt designet til  at fremme de dybe overtoner. I 2020 blev hun tildelt Danmarks Radios P2-Musikpris, ”Årets ildsjæl”, der bliver givet til folk, der har gjort og gør en god forskel for den klassiske musik i Danmark. Hun er også kendt for at cykle rundt i landet og verden- solo eller på tandem – for at give koncerter.

Frederik Munk Larsen er lektor ved Musikkonservatoriet i Aarhus og en af landets mest anerkendte guitarister med en aktiv solokarriere i både ind og udland, og har vundet flere internationale priser, blandt andet Yamahas Europæiske Musikkonkurrence. Han er især blevet kendt for sine koncert-ture til fods og på cykel med guitaren på ryggen gennem hele Danmark.

På programmet er klassisk tango af bl.a. Astor Piazzolla og andre fremtrædende kendte tangokomponister og Johann Sebastian Bach og Frédéric Chopin for cello og guitar.

På Museet for Religiøs Kunst i Lemvig giver et tango-orkester fra Orkester-Efterskolen i Holstebro og Musikskolen i Holstebro tangokoncert bestående af Theophil Dan, violin – Allan Harboe Karlsson, accordion og Laurie Otto – flygel og ligeledes med tango-optræden af tango-parret Eva og Svenning.

Det er tiltrængt, at der er igen kommer til at ske noget på scenen i midt- og vestjyske, og Svenning Hoffmann Sørensen er glad for det stærke program, som han er sikker på vil vække begejstring hos folk.

“Vi har jo heller ikke rigtigt kunnet lave noget, men vi synes selv, at vi er kommet godt i gang efter nedlukningsperioden. Det gælder jo om at komme ud af starthullerne,” fortæller Svenning Hoffmann Sørensen.

Han er glad for, at der igen kommer til at ske noget for tangoen i området. For tango er nemlig mere end dans, hvilket afspejles i de mange tilbud, der er bygget op om dansen.

”Vi shar mange gode ambitioner, og derfor spiller vi også på mange tangenter. Udover koncerterner, er der tangoundervisning, og vi har forestillinger med dans, og vi beskæftigter os endda også med poesi og billedkunst,” forklarer Svenning Hoffmann Sørensen.

I forbindelse med genåbningen laver Tango MidtVest også en række workshops for par, der kan komme og lære dansen bedre at kende.

”Det er for par, og vi bytter ikke rundt på folk, så man kan godt være tryg. Det er blevet coronakotyme.”

Udover et godt fællesskab og nogle godeoplevelser, så er tango også en god måde at få rørt sig på, fortæller Svenning Hoffmann Sørensen, der altid har været meget aktiv.

“Jeg har tidligere været meget idræts- og sportsmindet. Jeg har haft en lang idrætskarriere, hvor det at bruge sin krop og bevæge sig har været en vigtig del af livet, og det kan jeg så fortsætte med her,” forklarer han.

”Det er vigtigt for mig at kunne røre mig. Den glæde jeg får ved at bruge kroppen, det ligger lige for. På den måde giver tangoen mig noget livsgnist.”

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close