MotorNyheder

Tesla og VW topper bilsalget i første halvår af 2020

Bilsalget i 2020 er faldet i forhold den samme periode sidste år. I årets første seks måneder er der kun blevet solgt 88.417 biler. I 2019 var tallet 122.223.

Der er også sket en omfordeling i de forskellige modelsegmentet, hvor SUV’er er steget med 4% i forhold til sidste år, samt de større biler, hvor der er solgt 1,6% flere biler. Til gengæld er der sket fald i salget af biler i Mikro, Lille og Mellem-segmenterne, samt MPV og Premium-biler.

VW og Tesla fører
De to førstepladser går til Tesla og Volkswagen, der lægger stor afstand ned til efterfølgerne. Tesla tager tronen i salget af elbiler, med 1.534 nyindregistrerede biler, mens Volkswagen tager andenpladsen med 714 biler, foran Hyundai med 405.

Til gengæld har VW lagt sig tydeligt i front i de traditionelle brændstofbiler med 11.314 nyindregistreringer foran Peugeot (7.678) og Toyota (6.812).

Salgstallene kommer fra Danske Bilimportører, der også har kigget på udviklingen indenfor salg og leasing, og her viser tendenserne tydeligt, at de private i højere grad sidder over, når der skal ny bil på gaden, mens der er er en markant stigning hos de erhvervsdrivende.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close