Kultur/EventNyhederTopnyheder

Tillykke Margrethe!

H.M. Dronningens regeringsjubilæum den 14. januar fejres fra morgenstunden

Fredag d. 14. januar er det 50 år siden Danmarks tronfølger, iklædt sørgeslør på en kold januardag, blev udråbt til Danmarks dronning – og det skal fejres.

En række af de begivenheder, der skulle have markeret 50-års Regeringsjubilæet er ganske vist, grundet coronasituationen, rykket til den 10. og 11. september 2022  –  det drejer sig blandt andet om festligholdelse på Københavns Rådhus, gallaforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, festgudstjeneste i Københavns Domkirke samt gallataffel på Christiansborg Slot, men det betyder ikke, at 14. januar bliver helt uden festivitas, og både DR og TV2 følger fejringen fra morgenstunden.

Kongehuset oplyser, at det tilpassede program for jubilæumsdagen ser således ud:

Kl. 9.30: H.M. Dronningen indleder dagen med statsråd på Christiansborg Slot sammen med
H.K.H. Kronprinsen.

Kl. 10.00: H.M. Dronningen, Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie samt H.K.H. Prinsesse Benedikte er til stede ved Folketingets officielle markering af regeringsjubilæet.

Kl. 12.00: H.M. Dronningen, Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie, H.K.H. Prinsesse Benedikte samt H.M. Dronning Anne-Marie deltager i kranselægning ved Frederik 9. og Dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke.

På kongehuset.dk er der oprettet en temaside for Dronningens 50-års Regeringsjubilæum, hvor informationer om jubilæet løbende opdateres. Ligeledes vil der på Kongehusets hjemmeside den 14. januar blive oprettet en gratulationsliste, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen i anledning af regeringsjubilæet. Det vil som følge af coronasituationen ikke være muligt at møde fysisk frem i Det Gule Palæ ved Amalienborg, sådan som der ellers er tradition for ved store begivenheder i Kongehuset.

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE