Kultur/EventNyhederTopnyheder

Tinghal-boss: Det er skridt i den rigtige retning.

Claus Donslund glæder sig over, at genåbningens meget løsere rammer for den indendørs kultur. Men det er gået for langsomt, og den udendørs kultur må betale prisen.

“For den indendørs kultur, synes jeg, at politikerne er nået frem til en løsning, der er meget mere end, hvad vi havde turdet håbe på,” fortæller Tinghallens direktør, Claus Donslund tirsdag eftermiddag efter regeringen meldte ud, hvordan de danske kulturinstitutioner fra på torsdag igen kan tage imod gæster.

Men han er ikke udelukkende positivt stillet overfor den løsning, der er fundet.

”Den tid de har brugt til at komme frem til de resultater, den er der absolut ingen grund til at være imponeret over,” fortæller han.

Flere af de arrangementer, der er i bogen hos Tinghallen fra nu og frem til sommer bliver afviklet med noget færre deltagere, end de mellem 1.000 og 1.200, der reelt set er plads til.

”Vi har nogle arrangementer som koncerterne med Dizzy Mizz Lizzy og D-A-D, og et par andre, som der kommer 500 gæster til. Havde vi vidst noget tidligere, så kunne vi måske være blevet flere.”

Uvidenheden koster billetsalg
Grænsen afspejler de restriktioner, der fandt sted i efteråret, og den manglende udmelding om et øget antal har fået mange musikere og kunstnere til at aflyse deres turnéer, fordi de ikke troede på, at de ville kunne blive afviklet. Det efterlader kalenderen i Tinghallen lidt tom de næste år måneder.

”Vi har en fire-seks arrangementer mellem nu og sommerferien. Det er det. Havde vi fået noget at vide for et godt stykke tid siden, så kunne vi have gjort noget ved det.”

Den manglende tillid til, at der kunne blive afholdt noget som helst, har også sat sine spor hos koncertgængerne.

”Folk har jo gået og overvejet, om de overhovedet gad købe billetter, som så de måske skulle have penge tilbage for. Og det har fået dem til at lade være,” fortæller Claus Donslund, der er sikker på, at tilliden nok skal komme tilbage, selvom det kommer til at tage tid.

”Jeg tror på, at der er et kæmpe undertryk, men om det kommer op lige på denne her side af sommerferien er svært at sige. Det er jo traditionelt nu, folk begynder at droppe de indendørs arrangementer og fokusere på festivaler, udendørs koncerter og grillfester. De skal nok vende tilbage, men det kommer ikke til at ske i løbet af natten.”

Ser frem mod Domkirke Rock
Claus Donslund vælger dog at se fremad og glæde sig over, at der endelig sker noget. Det gælder også Domkirke Rock, der er planlagt til august. Her er omkring 8.000 billetter blevet solgt til koncerter med Wet Wet Wet, Nick Kershaw og Westlife, der glæder sig til at komme og spille.

Men hvis ikke restriktionerne bliver lempet lidt, så vil det faktisk ikke være muligt at afvikle med så mange deltagere, da grænsen fra 1. august er på 5.000.

”Vi vælger at være positive, men det er rigtigt nok, at den udendørs kultur lider under de her grænser,” siger Donslund. Han er også forberedt på, at en af deres større koncerter her i juni nok kan komme i fare.

EM og endagskoncerter
”Hvis vi skal holde koncert med Pet Shop Boys, og vi kun må sælge 2.000 billetter, så kommer det ikke til at ske, medmindre der findes en kompensationsordning, der kan gøre det muligt. Men det ved vi ikke endnu.”

Det var planen, der skulle sælges mellem 6.000 og 8.000 billetter til koncerten.

”Jeg synes det er helt forrykt, at man tager en enkeltkoncert og holder den op mod nogle EM-kampe. Og der må man gerne være 16.000, men det må vi ikke. Det giver overhovedet inden mening, synes jeg.”

Efterlyser logikken
Claus Donslund kan ikke se, hvordan det ene kan lade sig gøre, når det andet ikke kan, men han forventer ikke, at der er nogen, der forklarer ham, hvorfor man har prioriteret sådan.

”Den forklaring må jeg nok se i vejviseren efter. Men det kan være, at vi skal flytte koncerten til Viborg Stadion. Så kan det være, at vi må være flere?”

Forude ligger et større detektivarbejde, for der skal findes ud af, hvilke kompensationsløsninger, der findes for kulturinstitutionerne, og det gør ikke ligefrem Claus Donslunds arbejde nemmere.

”Det er lidt som at de har givet os et puslespil, vi skal lægge, hvor vi mangler tre brikker.”

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE