Forside FremhævetKulturKultur/EventNyheder

Trods corona: Danmark indsamler over 120 mio. til corona-krisens børn

Rekordindsamling kulminerede lørdag i Tinghallen i Viborg - det indsamlede beløb er det næsthøjeste nogensinde

Tinghallen i Viborg dannede lørdag aften rammen om ‘Danmarks Indsamling’s store årlige show på DR1. I løbet af hele januar måned har både engagementet og donationsniveauet været højt og til aften nåede hjælpen til coronakrisens børn op på ikke mindre end 120.409.254 kroner.

På trods af corona-krise er det indsamlede beløb steget i forhold til 2020, hvor resultatet endte på over 82 millioner kroner, og det er kun tredje gang i indsamlingens historie at beløbet runder de 100 millioner og kun overgået af rekordåret i 2010 på 130 millioner.

Det er i år 15. gang, at ‘Danmarks Indsamling’ afholdes. Sammen med danskerne har DR og 12 af landets største humanitære organisationer samlet penge ind til børn i verdens fattigste lande, der lider under konsekvenserne af corona. Pengene går til projekter i 13 lande på tre kontinenter.
Coronapandemien fylder meget i mediebilledet, men det er sjældent, vi vender blikket mod dem, der er allermest ramt.

Lille land, stort hjerte
‘Danmarks Indsamling’ er bygget op om underholdning og oplysning samt engagementskabende aktiviteter i januar måned og frem til showet lørdag aften den 6. februar. DR stiller sine platforme til rådighed for indsamlingen, særligt i ugen op til showet.

“I DR er vi igen i år stolte over at kunne formidle historier og information om nogle af verdens fattigste lande og mest udsatte børn. Det kulminerede til aften på DR1 med både hjertevarme og godt selskab til fordel for coronakrisens udsatte børn. Coronapandemien fylder meget i mediebilledet, men det er sjældent, vi vender blikket mod dem, der er allermest ramt. Det gør vi i tiden op til ‘Danmarks Indsamling’ og i selve showet,” siger DR’s redaktør for ’Danmarks Indsamling’, Eva Kvist, der fortsætter:

Formanden for ‘Danmarks Indsamling’ og kommunikationsrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, Mulle Juul Korsholm, fremhæver særligt danskernes engagement og opbakning fra alle kanter af landet, fra den enkelte dansker til virksomheder og fonde, trods coronanedlukningen herhjemme:

“Covid-19 er den største globale krise for børn siden Anden Verdenskrig, så vi er dybt taknemmelige for det flotte beløb, der er blevet samlet ind. Danskerne har været kreative og alligevel fundet corona-venlige måder at engagere sig i den gode sags tjeneste. Og dansk erhvervsliv har vist et storslået globalt sind. Vi kunne ikke have ønsket os mere, på vegne af de børn vi nu skal ud at hjælpe. Pengene fra indsamlingen bliver sat på arbejde gennem de konkrete projekter i 13 af de fattigste lande i verden. Projekterne skal sørge for, at børnene får adgang til rent vand, at de kan komme i skole og få lægehjælp, og at der er voksne, der kan beskytte dem og give den omsorg, de mangler, siger Mulle Juul Korsholm.

Indsamlingsshowet ’Danmarks Indsamling’ 2021 blev til aften sendt på DR1 og kan genses på DRTV.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close