NyhederPolitik

Udendørs rygeforbud på vej flere steder i Silkeborg

Slut med røg ved søbadene, flere legepladser og de fleste idrætsanlæg, mener et flertal i kultur-, fritids- og idrætsudvalget

På mandagens møde i kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Silkeborg Kommune besluttede et flertal på fire mod to at indføre stramninger for rygning i det fri flere steder i kommunen. Det skriver Midtjyllands Avis.

“Det går jo i den retning, hvor vi oplever rygeforbud flere og flere steder. Røg er til gene, og det er sundhedsskadeligt, og nu mener vi, at tiden er moden til at gå et skridt videre,” siger udvalgsformanden Johan Brødsgaard (R) til avisen.

I første omgang er det vedtaget at indføre rygeforbud ved Vestre og Østre Søbad, ligesom det er planen at idrætsanlæg “i det store hele” skal gøres røgfri, også ved haller, samt at forbyde rygning på kommunale områder hvor særligt børn mødes, eksempelvis den nye superlegeplads i Indelukket og aktivitetsområdet Arena Parken i Kjellerup.

Udvalget vil arbejde på at gøre endnu flere områder røgfri, eksempelvis ved kommunale arrangementer og events ved Festivalpladsen i Indelukket, ved selvejende haller og institutioner og ved andre grønne områder rundt omkring i kommunen.

Endelig skal der arbejdes på at gøre Jysk Park røgfri. I dag er det muligt at købe plads i et særligt røgfrit område, mens der kan ryges på de fleste tilskuerpladser, når eksempelvis SIF spiller kamp.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE