HelbredLivsstilNyheder

“Vær ikke kedelig, tag en øl mere!”

Alkohol er adgangsbillet til fællesskabet: Unge føler sig presset til at drikke mere, end de har lyst til.

En ny analyse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholindsats “Fuld af liv” viser, at .54 procent af tusind adspurgte unge, mellem 15 og 25 år, oplever, at de bliver presset af vennerne til at drikke mere alkohol, selvom de ikke har lyst og derfor har afvist at drikke mere.

Desuden har næsten hver tredje ung en fornemmelse af, at de drikker mere alkohol, end de har lyst til, fordi de ønsker at leve op til omgivelsernes forventninger. 

”- Det viser tydeligt, at alkohol er en meget indlejret del af vores kultur i Danmark og i mange sammenhænge er en adgangsbillet til fællesskabet,” siger Anne Sofie Plum Christensen, seniorprojektleder og forsker i alkohol hos Kræftens Bekæmpelse til dr.dk.

Til trods for at analysen fra Kræftens Bekæmpelse viser, at fire ud af fem unge mener, at vi skal have en alkoholkultur, hvor alle respekterer et nej til alkohol, er det langt fra den virkelighed, de unge oplever  til fester.

”- Unge er enormt tolerante i mange sammenhænge. Derfor er det interessant, at det med alkohol halter lidt bagefter,” fortæller Anne Sofie Plum Christensen.

Presset til festerne får nogle unge til at bruge snydestrategier over for vennerne for at drikke mindre, i stedet for ærligt at melde ud: Jeg tager en cola. 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE