Debat/indlægPolitik

Værdighed i ældreplejen

Debatindlæg af Rosa Lykke Yde, medlem af byrådet i Randers for SF

Det er fuldstændigt indiskutabelt, at alle borgere skal kunne leve trygt, sikkert og med den fornødne pleje, når de kommer på plejehjem, og når de modtage hjemmepleje i eget hjem. Både fagligheden og ressourcerne skal være på plads.

Jeg har set de videoklip, som Ekstra Bladet har offentliggjort fra plejecentret Kongsgaarden i Århus. Jeg er rasende, rystet og grædefærdig over det, jeg så. Jeg kan ikke tror mine egne øjne! Det må ikke kunne ske, det må aldrig ske igen og vi skal, i fremtiden, sikre os mod den forråelse i Randers.

De seneste dages mange historier om svigt af vores ældre og demente borgere, gør det bare endnu en gang soleklart for mig, at vi politisk er nødt til at tage ansvar og sikre, at der er ordentlige vilkår, ordentlig pleje og rigeligt omsorg.

Hvordan sikrer vi så ordentlig pleje? Det er et politisk prioriteringsspørgsmål.

Vi skal se på normeringen, organisering, ledelseskompetencer, mere fast og uddannet personale og færre vikarer. Borgerne skal kende og være tryg ved sine hjælpere. De skal ikke hele tiden møde nye ansigter.

Lige til sidst en opfordring fra mig. Kære ansatte og pårørende, skulle I nogensinde opleve lignende omsorgssvigt, så RÅB OP!

Gå til personalet, gå til ledelsen, gå til jeres lokale politikere eller som sidste udvej gå til pressen. Min dør, mail og telefon er altid åben. Vi skal sikre ordentlig pleje til de allersvageste ældre i kommunerne.

Jeg går ud fra, at alle politiske partier og lister, ligesom SF i Randers kan blive enige om, at plejen skal være i orden. Så lad os samarbejde om at få sikret, at den også er det. Her hjælper ikke tomme løfter og hensigtserklæringer.

Der skal handling til!

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close