NyhederPolitik

Vandsportsfaciliteter skal udnytte nærheden til vandet

Struer Byråd har frigivet de resterende midler og godkendt de formelle aftaler, så byggeriet kan gå i gang på Limfjordshuset Struer, det nye hus for vandsporten i Struer Kommune.

Struer Kommune er med sit gode ro-, padle- og sejlervand og 147 km kystlinje et eldorado for de fleste former for vandsport i ”bredning og sund og kringlet vig”, som det lyder i egnshymnen ”Blæsten går frisk over Limfjordens vande”.

De fantastiske muligheder på vandet bliver snart også afspejlet i de faciliteter, vandsporten får på land i Struer Kommune, når Limfjordshuset Struer, det nye, fælles hus for både Struer Roklub og Struer Kajakklub og strandens gæster, efter planen står klar på Bremdal Strand i 2021.

Projektet er således blevet endeligt godkendt af Struer Byråd på byrådsmødet den 17. december, hvor aftalerne om Limfjordshuset Struer blev vedtaget og de sidste midler til realiseringen formelt frigivet.

Dermed kan byggeriet forventeligt gå i gang til sommer 2020. Et byggeri, som ikke bare skal omdanne klubbernes nuværende faciliteter til et moderne, arkitekttegnet klubhus for den lokale, rekreative vandsport, men samtidig gøre Bremdal Strand og Struer Kommune til et attraktivt centrum for oplevelser på kyst og fjord.

Kultur- og Fritidsudvalgets formand Lars Møller Pedersen er glad for at være med til at støtte både den lokale vandsport og udnytte et af de mange potentialer, Struer Kommunes tætte forbindelse med vandet giver.

”Jeg glæder mig til at se byggeriet gå i gang på dette ambitiøse projekt. Jeg er sikker på, det vil fastholde nuværende medlemmer i klubberne og tiltrække mange flere – og fra et større opland. Og så tror jeg også, Limfjordshuset Struer vil styrke bosætningsindsatsen i Struer Kommune, når man både kan bo tæt på vandet og have så gode faciliteter til at dyrke vandsport, som Limfjordshuset Struer giver. Vi har allerede rigtig gode faciliteter til sport på land, f.eks. i Struer Energi Park, og så er det helt naturligt at vi nu også får det i forbindelse med vandet,” siger Lars Møller Pedersen.

Også hos formand for Struer Roklub, Poul Nielsen, er der glæde over at byrådet frigav midlerne og godkendte aftalerne for Limfjordshuset Struer. Det er et punktum for den økonomiske del af projektet, som startede i 2015 som drøftelse mellem klubber og kommune om opgradering af faciliteter. Tiden er siden gået med at få projektet tegnet og beskrevet og søgt om finansiering hos fonde og medlemmer.

”Som struerbo med stor kærlighed til vandet synes jeg der skal være gode faciliteter til vandsport. Så min grundlæggende drivkraft har været at udnytte styrken i det sted, klubhuset ligger, hvor det er nemt at komme ud på vandet. Derfor er vi i klubben selvfølgelig utroligt glade for at det nu er på plads og glæder os til at gå i gang med byggeriet,” siger Poul Nielsen.

Ud over klubhusfaciliteter får Limfjordshuset Struer også offentlige omklædnings- og toiletfaciliteter til gæster på den Blå Flag-mærkede Bremdal Strand, og de nye faciliteter giver helt andre muligheder, som kommer til gavn til alle medlemmer, der har sin daglige gang i klubben:

”Vi er en klub med mange medlemmer, og vi glæder os til at få nye faciliteter, der i højere grad gør det muligt, at dyrke vores sport hele året rundt. Det kommer til at betyde en hel del for fællesskabet i klubberne, men giver også mulighed for at fremme og vedligeholde motorikken hos medlemmerne, da vi med det nye hus får motionsrum og mulighed for en tur i sauna efter en kold tur på vandet, og derfor ikke er tvunget til at holde vinterpause. Men først og fremmest glæder vi os til at ses noget oftere i de nye faciliteter.” fortæller formand for Struer Kajakklub, Lisbeth Schönnemann-Paul.

Limfjordshuset Struer har et samlet budget på knap 12,5 mio. kroner, hvoraf Struer Kommune har givet et anlægstilskud på godt 5 mio. kroner. A. P. Møller Fonden er den største bidragyder med 5 mio. kroner, og desuden har Færch Fonden, L. A. G. og Friluftsrådet støttet projektet, foruden klubberne selv og lokale sponsorer.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close