112Nyheder

Vanvidsulykken i Møldrup: Bilen var lånt og er blevet konfiskeret

23-årig vanvidsbilist fra Ringkøbing fremstilles for retten - begge biler lettede ved påkørsel med op mod 180 km/t

59891

Opdatering 13.08: Den 23-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger.

Bilen, der var involveret i søndagens vanvidsulykke i en rundkørsel på hovedvej 13 ved Møldrup, var ikke stjålet men udlånt. Det kunne politikommissær Andreas Bang Andersen fra Midt- og Vestjyllands Politi i Viborg oplyse mandag morgen.

Lånt bil konfiskeret efter nye regler for vanvidskørsel
“Han har lånt bilen, og personen han har lånt den af, sigter vi for at låne den ud til en, der ikke har kørekort. Jævnfør den nye lov om vanvidskørsel, så kan politiet konfiskere biler, selvom det er en man har lånt, så den tager vi,” fortæller politikommissæren.

Ved søndagens ulykke fremgik det at vidner anslog den 23-årige mands hastighed til 150 km/t, da han bragede gennem rundkørslen og påkørte en anden bil, men mandag fortæller politiet at vidner anslår farten til op mod 180 km/t.

“Da han flyver over rundkørslen og rammer en bil på den anden side, der letter begge biler og ender med at ligge på taget,” siger Andreas Bang Andersen.

Både vanvidsbilist og to personer indlagt efter ulykken

Både den 23-årige vanvidsbilist og to personer i den bil han rammer bliver efter ulykken kørt i ambulancer til hospitalet, men er efter politiets oplysninger ikke kommet alvorligt til skade.

De to personer i den anden bil er en 44-årig mand fra Aalborg og en 48-årig mandlig passager.

Den 23-årige har registreret bopæl i Ringkøbing, og er tidligere blevet frakendt kørekortet i hele ti år. Han sigtes for kørsel uden førerret, spirituskørsel, narkokørsel, for høj hastighed, for at udsætte andres liv for fare og for legemsbeskadigelse. De to sidste sigtelser er overtrædelser af straffeloven.

“Hele forløbet fører frem til at han bliver anholdt, og fremstilles for retten i Viborg med henblik på varetægtsfængsling, da serien af forbrydelser er så grove,” siger Andreas Bang Andersen.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x