ErhvervLivsstilMad og drikkeNyheder

Varemangel og rekordhøje prisstigninger på el og gas denne vinter

Conora er ikke længere en stopklods i danskernes hverdag, men trængslernes tid ikke forbi

Vi kan nok alle synge med på den gamle julesang

“drej kun universet helt omkring, vend kun op og ned på alle ting, jorden med, thi den er falsk og hul, rør blot ikke ved min gamle jul. Jul, jul, jul, jul, jul, jul…” osv.

– Jul skal det nok blive i 2021, men ligesom sidste år bliver den muligvis ikke helt som den plejer.

I 2020 lagde corona en dæmper på julens festligheder, i år er det varemangel, og prisstigninger på el og gas der buldrer derudaf, som kan vende op og ned på julen.

Peter Beier, stifter og ejer af Peter Beier Chokolade, oplever allerede nu en hamstringsbølge

“Folk bestiller julekalendere som aldrig før. Vi har aldrig oplevet noget lignende. For mange ved det godt: Det her bliver værre” siger Peter Beier til Avisen Danmark.

Peter Beier er blot en af de mange danske virksomheder, som for alvor begynder at mærke den globale mangel på vareleverancer, hvor en bred vifte af brancher vil blive ramt.

Alt fra biler til chokoladeæsker kan komme i restordre.

På sin chokolade- og isfabrik på Ørsholt Gods i Gurre forudser Peter Beier, at det bliver hårde tider, før verden atter kommer ud på den anden side af krisen.

“Vi kommer til at opleve inflation, og vi er allesammen under pres, næsten uanset hvad vi beskæftiger os med. Vi hører jo fra vores mange leverandører, at der går lidt panik i den. De kan jo ikke få deres råvarer, så der opstår en flaskehals” konstaterer han.

Varemangel bliver ikke det eneste, de danske forbrugere kommer til at bøvle med denne vinter – stigende priser på el og gas kan gøre et markant indhug i husholdningsbudgettet. Priserne er steget med 2,2 procent det seneste år, og det er ikke set højere siden november 2012. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE