ErhvervNyheder

VERDO: Revisorer politianmeldt

Den omfattende sag om Verdo’s udskrivning af for store regninger til forbrugerne, har nu taget en ny drejning.

De to borgere, Asger Brorsen og Bo Vestergaard Hansen fra Randers har valgt at politianmelde de revisorer, som har revideret Verdo’s regnskaber i perioden fra 2000 – 2019.

»Baggrunden for anmeldelsen er, at vi mener at revisorer aktivt har hjulpet Verdo’s bestyrelse og ledelse med at skjule de korrekte regnskabstal. Disse tal er bl.a. unddraget Repræsentantskabet, som er virksomhedens højeste myndighed« hedder det i anmeldelsen.

»Der eksisterer et ulovligt lån mellem 500 mio og 600 mio. kroner. Det er jo fuldstændig vanvittigt, at det ikke er nævnt nogen steder,« understreger Asger Brorsen, som sammenligner det med, at en virksomhed har et ulovligt millionlån, og revisoren ikke gør opmærksom på det.

»Det svarer til, at en virksomhed har et ulovligt millionlån, og revisoren ikke gjorde opmærksom på det,« forklarer Asger Brorsen, og konstaterer, at det er så stort beløb, at det bør en revisor ikke kunnet overse.

I anmeldelsen fremhæves revisor Claus Dalager fra revisionsfirmaet PwC, som er specialiseret i energi og forsyning. Ifølge anmelderne har Claus Dalager underskrevet samtlige regnskaber siden 2012, men for forskellige revisorselskaber.

»Det er bemærkelsesværdigt, at det regnskab som han ikke underskrev, var året efter at Verdo må acceptere et gigantisk underskud« pointerer Asger Brorsen, der karakteriserer det som mistænkeligt.

De to anmeldere har tidligere rettet henvendelse til de relevante revisionsfirmaer, men har ikke modtaget noget svar med henvisning til, at de ikke udtaler sig om klientforhold.

Derfor mener Asger Brorsen og Bo Vestergaard Hansen, at der er basis for at anmode politiet om at undersøge forholdet.

I den skriftlige anmeldelse henviser de to anmeldere bl.a. til, at der i 2012 og 2017 blev foretaget ulovligt tilbagelån af udbyttet fra Verdo A/S til Verdo Varme A/S, samt at Verdo A/S systematisk har tømt Verdo Varme A/S og Verdo Produktion A/S for kundernes midler.

Revisor Claus Dalager oplyser til Min By News, at han er orienteret om, at der er indgivet politianmeldelse imod ham, men ønsker ikke at kommentere den.

»Jeg er underlagt tavshedspligt, og har ikke yderligere kommentarer,« siger Claus Dalager, som heller ikke ønsker at oplyse hvordan han stiller sig til anmeldelsen og en evt. sigtelse.

Asger Brorsen og Bo Vestergaard Hansen begyndte sidste år at undersøge Verdos regnskaber, og efter at have gransket i tusindvis af dokumenter fandt så store uregelmæssigheder, at de indgav politianmeldelse mod koncernen for at snyde kunderne for milliarder af kroner. Siden da, har Verdo været i strid modvind.

De mener, at personer i både ledelse og bestyrelse bør retsforfølges.

Forsyningstilsynet har foreløbigt afgjort, at Verdo skal tilbageføre 688 millioner kroner tilbage alene til fjernvarmekunderne. Derudover eksisterer der en omstridt igangværende tilbagebetalingssag i Verdo Vand på op mod 20 millioner kroner. Altså foreløbigt i alt 700 millioner kroner, oplyser Asger Brorsen.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close