ErhvervNyhederTopnyheder

Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse vil fusionere – flytter til Herning

To af de store vestjyske pengeinstitutter har længe flirtet med hinanden, og nu melder de klart ud, at de vil gå i gang med at undersøge mulighederne for en fusion. Såfremt den bliver gennemført, vil den nye udgave af Vestjysk Bank blive landets 8. største pengeinstitut.

”Fusionen giver os mulighed for at blive Danmarks stærkeste lokalbank. I dag er vi lokale banker med et solidt engagement i det område, vi er en del af, og med et godt kendskab til vores kunder. Fusionen giver os mulighed for at fortsætte med at være lokale, samtidig med at vi sammen kommer til at stå stærkere, til gavn for både vores kunder, aktionærer og medarbejdere,” lyder det i udmeldingen fra Kim Duus, der er bestyrelsesformand for Vestjysk Bank.

Fusion giver mening
Det er særligt behovet for at investere i digitalisering og for at efterleve en lang række krav, der stilles til banker, der gør fusionen til en attraktiv løsning.

Hos Den Jyske Sparekasse kan man også godt se meningen med at fusionere, og særligt med Vestjysk Bank, som formand Niels Fessel, ser som en åbenlys kandidat.

”En fusion mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank er den rigtige beslutning på det rigtige tidspunkt. Udover vores lokale forankring deler vi fælles værdier, og vores geografiske placeringer er vidt omfang komplementære. Fusionen vil give os nogle muligheder, som vi ikke får ved at stå alene.”

Farvel til Lemvig
Fessel vil blive næstformand i den nye bank, planen er at flytte hovedsædet fra Lemvig til Herning, såfremt fusionen gennemføres.

Ønsket om fusion har mødt velvilje fra mange aktionærer, men det næste skridt i retning af en fusion er at fremlægge det på de ekstraordingere generalforsamlinger, de to pengeinstitutter har indkaldt til d. 13. januar.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close