Kultur/EventNyhederTopnyheder

Viborg Animations Festival ruller

Der er rigeligt at se på, når Viborg Animation Festival inviterer indenfor i animationsfilmenes verden

”Vi vil gerne dyrke og kommunikere animation som både kunst og håndværk og i det hele taget arbejde for at fremhæve animation i både det lokale og det nationale,” lyder det fra Jane Lyngbye Hvid Jensen, der er Festival Director for Viborg Animations Festival.

I disse dage har festivalen indtaget flere forskellige venues i Viborg, og de byder på alt fra det traditionelle håndtegnede, over computeranimation, til VR-koncerter og meget mere.

”Det handler om koblingen mellem storytelling og fagligheden, og derfor er alt lavet med udgangspunkt i den faglige kunnen og historiefortællingen. Så i de næste dage, får vi vist nogle film, der er underholdende og som taler til hjertet, og, håber vi, også til hjernen, og som efterlader lidt stof til eftertanke.”

På festivalens hjemmeside findes det fulde overblik over arrangementer, der finder sted over de næste dage. Det spænder bredt, og har blandt andet inddraget Fotorama, Viborg Kunsthal, Hovedbiblioteket, Domkirken og mange andre steder.

”Vi arbejder ligesom med fire spor, der alle henvender sig til forskellige segmenter. Animok er til børn, og her har vi masser af filmtilbud og workshops på bibliotekerne. Vi har også vores kulturspor, hvor vi prøver at få andre aktører på kulturområdet med i samarbejdet,” forklarer Jane Lyngbye Hvid Jensen.

Hvis det kan virke uoverskueligt, opfordrer hun til at man kigger forbi Tinghallen.

”Vi har også vores velkomstområde i Foyeren på Tinghallen, hvor vi står klar til at svare på alle mulige spørgsmål. Og der er også rigtigt gode muligheder for at møde kunstnerne bag filmene her,” forklarer hun, og slutter med en opfordring om at komme ud og se, hvad animationen har at byde ind med.

”Kast jer ud i det. Skynd jer ud og oplev alle de her fantastiske animationsprojekter, der er tilgængelige i denne her ude. Kom ud i biografen og se nogle film. Lad jer opsluge af det. Lad jer vælte bagover af den idérigdom, som festivalen byder.”

Viborg Animations Festival kører frem til og med søndag.

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE