Nyheder

Viborg Kommune bryder isolationsreglerne – kan ellers ikke opretholde nødvendig bemanding

Kommunens krisestab har besluttet at opfordre tredjeleds kontakter til at møde på arbejde alligevel

Hvis reglerne ikke lempes for opsporing og isolation af tredjeleds nære kontakter, risikerer Viborg reelt en nedlukning inden for få dage, Derfor har kommunens krisestab allerede nu valgt at bryde reglerne og opfordre tredje-leds kontakter til alligevel at møde på arbejde i kommunens plejecentre og institutioner i stedet for at gå i isolation.

Kommunaldirektør Lasse Jakobsen fra Viborg Kommune oplyser til TV MidtVest, at der lige nu er 30 medarbejdere – 10 i i hjemmeplejen og 20 på plejecentrene – der er kontakter i 3. led til smittede med omikron-varianten.

“Kommunen har svært ved at opretholde nødvendig service og bemanding på grund af at folk er sendt i isolation for omikron – især i ældreplejen,” siger kommunaldirektøren til TV MidtVest.

Det er op til den enkelte medarbejder om man vil møde op på arbejde. Sker det, skal arbejdet udføres i heldragt, mundbind og visir. Nære kontakter til smittede opfordres stadig til isolation.

92 personer i Viborg Kommune er mandag eftermiddag bekræftet smittet med omikron-varianten – det er mere end 35% af bekræftede tilfælde i landet. Særligt en julefrokost i Hersom Forsamlingshus i forrige uge har vist sig at være en superspreder-begivenhed.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE