Sport

I efterårsferien er der heste i verdens-klasse ved World Cup i Herning

Der bydes i efterårsferien velkommen til et brag af et hesteshow med 650 heste og 400 ryttere fra 20 nationer, når der for tredje år i træk afholdes World Cup i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen

Det er efterhånden ved at være en tradition i Herning. I uge 42 omdannes hallerne i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen til et mekka for hesteinteresserede med en unik kombination af sport, show, messe og auktion, når Dansk Varmblod, Equitour Aalborg og Dansk Ride Forbund byder på World Cup Herning den 16.-20. oktober.

Gratis oplevelser og masser af grej
– Det bliver en oplevelse uden lige. Omkring 650 heste og 400 ryttere fra 20 nationer kommer for at vise deres ypperste præstationer, og vi kommer til at se både verdensmestre og nye stjerneskud på banen i de mange konkurrencer, der spænder fra juniorklasser til internationale professionelle klasser, fortæller Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH, der tilføjer, at der alle dage er fri entré til Blue Hors Arena i Hal M, hvor der fra morgen til sen aften er fuldt program på konkurrencebanen. Det er også i Hal M, de besøgende kan opleve World Cup Messen, hvor 65 udstillere står klar med masser af gode tilbud, nyheder og produkter fra f.eks. hestetrailere til specialudstyr og foder. Onsdag og torsdag er der også fri entré til Jyske Bank Boxen, hvor en specialbygget 1,5 hektar stor ridebane danner rammen om de mange internationale spring- og dressurklasser.

Publikum kan se frem til et stemningsfyldt show lørdag eftermiddag mellem FEI World Cup og Stutteri Ask Grand Prix-springning. Det udenlandske hovednavn er Anne-Gaelle Bertho, som viser frihedsdressur i særklasse. Foto: Michael Graf

 

Toppen af verdensrangslisten
Danske OL-ryttere og heste stiller til start lørdag, hvor navne som Cathrine Dufour/Bohemian, Anna Kasprzak/Rock Star og Agnete Kirk Thinggaard/Jojo AZ samt Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack, der er i top ti på verdensranglisten, kan opleves på banen.
– Lørdag i Jyske Bank Boxen bliver en rigtig lækkerbisken for både de spring- og dressurinteresserede. Den danske afdeling af den verdensomspændende FEI World Cup-serie i dressur åbner med et obligatorisk program, Grand Prix. Efter dressurklassen følger et forrygende show, og så slutter dagen med medrivende springklasser, fortæller Jens Trabjerg fra Equitour Aalborg og arrangør af World Cup.
Som den største og mest prestigefyldte springklasse er Stutteri Ask Grand Prix en af de absolutte højdepunkter om lørdagen.
– Showet byder på noget for enhver smag. Gardehusarregimentet viser f.eks. deres internationale standard på banen, mens Anne-Gaelle Bertho optræder med frihedsdressur i et poetisk og smukt show. Når rytterne tørner sammen i Six Bar-højdespringning, får publikum med garanti pulsen helt op, fortæller Casper Cassøe fra Dansk Varmblod og arrangør af World Cup.

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack vandt sidste år Grand Prix Freestyle i Jyske Bank Boxen Foto: Ridehesten.com

 

Fra Boxen til Vegas
Om søndagen kommer det til at handle om World Cup-point i Jyske Bank Boxen. FEI World Cup-finalen til april finder sted i Las Vegas, USA, og rytterne i Herning skal derfor kæmpe om værdifulde point ved kvalifikationsstævnerne. Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy sejrede første gang, World Cup blev afviklet i Boxen, og Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack sejrede sidste år. Kampen om World Cup-pointene kulminerer søndag eftermiddag i Herning.

World Cup Herning kan opleves 16.-20. oktober i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen.
Læs mere om arrangementet på www.worldcupherning.dk

 

 

World Cup Herning i tal

  • 2 konkurrencebaner i Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena M
  • 65 udstillere
  • 250 frivillige
  • 400 ryttere forventet
  • 650 heste forventet
  • 720 siddepladser i Blue Hors Arena M
  • 4.225 siddepladser i Jyske Bank Boxen
  • 20.000 besøgende i 2018
  • 2.000.000 kr. i samlet præmiesum

 

 

Om World Cup Herning

Det er 13. år i træk, at Danmark står for afviklingen af den første FEI Dressage World Cup-kvalifikation i den vesteuropæiske liga. Siden 2017 har MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen dannet rammen om det internationale stævne i dressur og springning. World Cup Herning er et samarbejde mellem avlsforbundet Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg. Formålet med selskabet er at sikre afvikling af World Cup-dressur på dansk jord og samtidig arbejde på udviklingen af internationale stævner i Danmark i både dressur og springning.

 

Pressemeddelelse af World Cup Herning

Relaterede artikler

Back to top button
x