ErhvervNyhederTopnyheder

Viborgs 78-årige dækkonge skal seks år i fængsel

Landsretten stadfæstede dommen over Bent A. Nielsen for svindel og mandatsvig til en halv milliard kroner

Vestre Landsret har torsdag stadfæstet byrettens dom over den 78-årige erhvervsmand Bent A. Nielsen, som dermed skal seks år i fængsel for mandatsvig og bedrageri for næsten en halv milliard kroner. Bent A. Nielsens revisor, Bjarne Nielsen, blev samtidig idømt tre års fængsel for medvirken til svindel. Det skriver Ritzau.

Bent A. Nielsen, der under hele sagen har nægtet sig skyldig, var ikke til stede ved domsafsigelsen.

Viborgs ukronede dækkonge blev i sin tid kendt som manden bag selskabet Viborg Gruppen med tv-reklamerne om “en glad mand, som netop har købt fire Viborg-dæk”. Selskabet blev senere solgt til dækfirmaet Michelin.

Men det var i et andet firma, Genan A/S der genanvender brugte dæk, at der blev svindlet for op mod en halv milliard kroner. Bent A. Nielsen blev købt ud af virksomheden i 2015 af pensionskassen PKA, der var medejer i virksomheden, og det var PKA der senere anmeldte erhvervsmanden til politiet for bedrageri.

Der er kun et par håndfulde sager om økonomisk kriminalitet, der har udløst lige så hårde domme, blandt andet sagerne mod Stein Bagger, Britta Nielsen, Kurt Thorsen og Claus Riskjær.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x