Anden SporteSportForside SekundærNyhederSport

Vil du prøve kræfter med esport?

De fleste forældre kender kun CS:GO som det der spil, barnet sidder og spiller med sine venner, mens uforståelige ord råbes ind i headsettet, der er koblet op til en computer, der ligner et juletræ.

Men i esportens verden, er CS:GO blevet det mest populære spil, og flere danske spillere har tjent millioner af kroner siden det blev etableret, og esportsforeninger skyder op rundt omkring i landet.

En af disse, Ans Sahl Esport, inviterer nu deltagere mellem 10 og 14 år til at GAME DAY, hvor de kan se, hvad det egentlig vil sige at “gå til esport”.

“Det er jo ligesom, når nogen går til fodbold eller håndbold,” forklarer Lukasz Jørgensen, der er en af ophavsmændende bag onsdagens arrangement.

“Der er jo ret stor forskel på den måde vi spiller på, og når man bare sidder hjemme og hyggespiller,” siger Lukasz. “Men nu holder vi så det her arrangement, hvor unge mellem 10 og 14 år kan komme forbi og få lidt bedre kendskab til esport, og være med til at skabe noget sammenhold omkring det.”

Grundet coronarestriktionerne er dagens arrangement rykket på nettet, og det betyder, at uanset hvor i landet du befinder dig, kan du deltage. Det kræver bare en pc, spillet, et headset og chatprogrammet Discord.

“Vi kommer til at lave nogle træningspas og øve nogle ting, så dem der deltager får en fornemmelse af, hvor forskellen er på almindeligt spil og esport. Når man går til det, som hos os, så har vi jo nogle muligheder for at lære dem nogle ting, så de bliver bedre.”

Tilmeldingen findes på Ans Sahl Esports facebookside, og den er åben for alle, der vil deltage. Sidste frist er dog i morgen, tirsdag, inden kl. 18.

“Vi har plads til alle,” fortæller Lukasz, der gerne vil opfordre alle til at melde sig til, og få en god oplevelse.

Hvis du nu sidder der og tænker, at din chance for at få del i de lækre esports-kroner er forspildt, bare fordi du er blevet for gammel, så tro om igen.

“Vi har også nogen voksne og seniorer, der gerne vil være med, så lige så snart der er nok til at vi kan lave et hold, så starter vi det op.”

Så der er altså ingen undskyldning.

Men du skal nok være forberedt på, at du bliver skolet af din 11-årige, der taler et sprog, du slet ikke forstår.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close