112Nyheder

Visitationszonen i Aarhus bliver ophævet

Visitationszonen i området omkring Trillegården bliver nu ophævet, oplyser Østjyllands Politi. Det var stigende spændinger mellem to grupperinger i det aarhusianske bandemiljø, der resulterede i, at politiet valgt at skærpe indsatsen i området.

Oveni visitationszonen blev der også indført en hævet strafzone for en række forbrydelser.

I løbet af de tre uger, visitationszonen har været indført, har politiet visiteret 115 personer og ransaget 19 biler. Tre stikvåben, to slagvåben og en del patroner er blevet beslaglagt i perioden, samtidig med en mindre mængde narkotika og nogle tusinde kroner i kontanter.

”Vi har lagt et massivt pres på banderne med en lang række visitationer og ransagninger og har fjernet flere stoffer og våben fra gaden. Det er vores vurdering, at visitations- og strafskærpelseszoner har været med til at skabe ro i området, og at vi nu kan lægge dem tilbage i værktøjskassen. Men vi er klar til hurtigt at tage dem frem igen, hvis det bliver nødvendigt, ” udtaler chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Selvom der nu ikke længere er visitationszone i området, betyder det ikke, at Østjyllands Politi ikke fortsat vil være til stede i området.

”Vi vil fortsat have øget patruljering i området, og vores betjente har mulighed for at visitere og ransage, hvis de støder på mistænkelige personer. Derudover efterforsker vi stadig en lang række sager i bandemiljøet for at få de kriminelle stillet til ansvar. Politiets indsats stopper ikke, selvom zonerne stopper, ” fortæller chefpolitiinspektøren.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close